Αναζητηση

Τύπος:

Κατασκευαστής:

Μοντέλο:


ΗΧΕΙΑ ROIS ACOUSTICS KALYPSO (ζεύγος)
ΗΧΕΙΑ ROIS ACOUSTICS KALYPSO (ζεύγος)
Κατηγορία: Ηχεία
Τιμή: 2950€

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Ηχεία Δαπέδου Hi-End Rois Acoustics KALYPSO (ROISTER)

 

 

 

 

Η Ελληνίδα νύμφη!

Το Καλυψώ ανήκει σε μία νέα γενιά ηχείων, τα οποία θέτουν νέα στάνταρ στην ηχητική πιστότητα αλλα και στην ευκολία χρήσης.

 

Στην ουσία του, είναι ένα ενεργό ηχείο (με ενσωματωμένο πλήρως ψηφιακό ενισχυτή) στο οποίο ενσωματώνονται αρκετές σχεδιαστικές και κατασκευαστικές καινοτομίες, δείχνοντας τη μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν!

 

Η σχεδιαστική φιλοσοφία πίσω απο την εξέλιξη του Καλυψώ ειναι αυτή της απόλυτης απλότητας και του ελάχιστου μήκους διαδρομής του σήματος, ώστε να επιτευχθούν τα ύψιστα επίπεδα φυσικότητας και διαφάνειας στη μουσική παραγωγή. Ο στόχος ήταν να κατασκευαστεί το ηχείο με τη μικρότερη δυνατή “υπογραφή” και “υποβάθμιση” του μουσικού σήματος.

 

Οι σχεδιαστές της Rois Acoustics, είναι επι μακρόν υποστηρικτές της αρχής της απλότητας στη σχεδίαση των ηχείων. Όλα τα ηχεία μας, χρησιμοποιούν μινιμαλιστικά, 1ης τάξης φίλτρο συχνοτήτων (κροσόβερ), τα οποία προσφέρουν την πιό φυσική και διάφανη λειτουργία του ηχείου και φυσικά πολύ περισσότερη μουσικότητα συγκρινόμενα με φίλτρα άλλων τάξεων (τα οποία κατασκευάζονται με τη λογική να “μετράνε” καλύτερα).

 

Το Καλυψώ προχωράει αυτή τη λογική στην απόλυτη κορύφωση: ένα ηχείο μονόδρομο (πλήρους φάσματος) με πλήρη απουσία του φίλτρου (κροσόβερ)!! Μία και μοναδική σημειακή πηγή (όπως τα φυσικά όργανα) η οποία χειρίζεται όλο το φάσμα απο τα 40-20.000 Hz, με απόλυτη συνοχή και χωρίς τα φασικά η χωρικά προβλήματα που στοιχειώνουν τις πολύδρομες σχεδιάσεις.

 

 

roisacoustics

 

 

Το μεγάφωνο

Το μεγάφωνο του Καλυψώ, είναι ένα πολύ υψηλής ποιότητας 8ιντσο πλήρους φάσματος απο την εταιρία Tang Band, η οποία ειδικεύεται σε κατασκευή μεγαφώνων αυτής της σχεδίασης. Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές ανα την υφήλιο, ενώ θεωρείται μία απο τις καλύτερες μονάδες ανεξαρτήτου κόστους για την κατηγορία της. Τα κύρια χαρακτηριστικά της, είναι τα ακαριαία μεταβατικά της και οι υψηλές συχνότητες οι οποίες συναγωνίζονται τα καλύτερα μεγάφωνα υψηλών συχνοτήτων. Το εξελιγμένο μαγνητικό της σύστημα με μαγνήτες νεοδυμίου αλλά και το πηνίο φωνής που βρίσκεται ολόκληρο πάντα μέσα στο μαγνητικό πεδίο, εγγυώνται τον απόλυτο έλεγχο του μεγαφώνου ακόμα και στο όριο της διαδρομής του!!

 

Ο ειδικός κώνος του απο μείγμα χαρτιού με μάζα μόλις 10γρ. (λιγότερο ακόμα και απο ένα γούφερ των 8 ιντσών) προσφέρει πολύ υψηλή ακαμψία δίνοντας έτσι απίστευτη ταχύτατη πιστονική κίνηση, αναπαράγωντας με αυτό τον τρόπο ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του μουσικού προγράμματος. Επιπλέον τα 6 χιλιοστά γραμμικής διαδρομής (κορυφή με κορυφή) σε σχέση με τα 1-2 χιλιοστά των ανταγωνιστικών υλοποιήσεων, εγγυώνται την πιστή αναπαραγωγή των εκρηκτικών δυναμικών περασμάτων της ζωντανής μουσικής.

 

 

roisacoustics

 

 

Η καμπίνα

Η καμπίνα του Καλυψώ, σχεδιάστηκε ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του εξαιρετικού μεγαφώνου. Μία αναδιπλωμένη κόρνα μήκους 2,7 μέτρων με μεγάλο μπροστινό στόμιο αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή. Επιτρέπει στο μεγάφωνο να “αναπνέει” ελεύθερα χωρίς να περιορίζεται απο συντονισμούς της ίδιας της καμπίνας.

 

Με τέτοια “ουδέτερη” φόρτιση, το μπάσο του Καλυψώ είναι πλήρες, σωστό και ακαριαία γρήγορο χωρίς κανένα σημάδι απο το (κάποιες φορές εντυπωσιακό αλλά ξεκάθαρα αφύσικο) “φούσκωμα” του συντονισμού ενός κανονικού ηχείου bass-reflex. Το μπάσο του Καλυψώ ομοιάζει περισσότερο με το χαρακτήρα ενός μεγάλου ηχείου πάνελ παρά ενός ηχείου “κουτιού” (με καμπίνα)!

 

 

roisacoustics

 

 

 

Όλες αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες, δεν θα χρησίμευαν, αν δεν συνοδευόντουσαν από ανώτερη ηχητική πιστότητα στην αναπαραγωγή. Η πλήρη απουσία φίλτρου συχνοτήτων (κροσοβερ) και η σχεδίαση της καμπίνας χωρίς συντονισμούς, εγγυώνται ότι η μουσική πληροφορία, έχει τη μικρότερη δυνατή αλλοίωση απο το μετασχηματισμό της από μουσικά δεδομένα, σε τελικό ηχητικό σήμα. Ο ήχος του Καλυψώ είναι πλήρης, ταχύτατος με αμεσότητα και μία συνολική φυσικότητα που δίνει τη μαγική αίσθηση του “είμαι εκεί” στον ακροατή!!